YSTÄVIEN LAADULLA ON VÄLIÄ

14.10.2022

Tän julkaisun otsikko ei varmaankaan yllätä ainakaan kovin paljoa.

Meillä kaikilla on elämässä erilaisia ystäviä ja ystävyyssuhteita. Jotkut ystävyyssuhteet loppuu jossain kohdin elämää, toiset jatkuu läpi elämän. Meille ihmisille ystävät ovat luonnostaan tärkeitä.

On kuitenkin yllättävän paljon kiinni meidän ystävyyssuhteista, miten meidän elämässä menee. Jos ystävinä on ihmisiä, joiden mielestä maailma taas kaataa tänään sontaa niskaan ja kaikki on paskaa, se aika helposti vetää meidät mukaansa ja pian huomaamme ajattelevamme samoin. Kohta heräämme joka päivä "taas pitäis herätä, ei jaksa"-meiningillä ja vieläpä ihan huomaamattamme.

Miten kävisi, jos ystävinämme olisi aurinkoisia ihmisiä, jotka rakastaa aamuherätyksiä ja piristävät meitä joka päivä omalla olemuksellaan? No, tässä tapauksessa mekin todennäköisemmin näkisimme asiat positiivisemmin ja mm. ne aamuherätyksetkin olisivat enemmän "jes, mitäs tänään tekisi"-tyylisiä.

Perhettämme emme voi kuitenkaan valita ja onkin tärkeää muistaa tämä: rakasta perhettäsi, valitse ystäväsi.

Me voidaan valita, kenen seurassa ollaan, mutta perhe on aina perhettä ja heille me voidaan olla aina esimerkkinä, vaikka he olisivat enemmän siellä negatiivisella puolella. Kun sulla on ystäviä, jotka voi tarvittaessa nostaa sun mielialaa ja kannustavat sua asioissa eteenpäin, ei perhe voi sua lannistaa.

Tärkeää onkin koittaa vain ymmärtää, eikä muuttaa ketään. On myös hyvä muistaa, ettei ketään tarvitse "heittää ulos" sun elämästä. Jos sulla on negatiivinen ystävä, ei sun tarvi hänelle mennä sanomaan "sori, en halua enää olla tekemisissä, kun sä oot tollanen", vaan voit viettää hänen kanssaan vähemmän aikaa. Hän saattaa jopa oppia jotain sun uudesta aurinkoisesta asenteesta tai toisessa tapauksessa tämä ystävyys voi myös päättyä hänen toimestaan, jos hän kokee, että olet muuttunut, eikä hän pidä siitä. Voi myös olla, että käy niinkin hyvin, että hän muuttuu positiivisemmaksi ja kasvatte yhtäkkiä yhdessä positiivisemmiksi ihmisiksi.

Jos tahdot elää positiivisempaa elämää, sun täytyy kerätä ympärillesi ihmisiä, jotka tahtovat myös samaa. Monesti alkuun se voi olla hankalaa, mutta voit aloittaa pienillä asioilla, jotka eivät vaadi paljoa.

Yksi asia, mitä voit kokeilla on mielikuvaharjoitus "Secret Boardroom", eli salainen kokoushuone.

Tämä on kiva mielikuvaharjoitus, jossa voit itse päättää, ketä salaisessa kokoushuoneessasi istuu. Siellä voi olla ihan kuka vaan! Niin kuolleet kuin elävätkin. Vaikka julkkiksia tai poliittisia vaikuttajia, jos heidän joukossa on joku, jonka tahtoisit kuuluvan lähipiiriisi. Voit jutella heidän kanssaan mitä tahansa ja jos tunnet heidät hyvin tai sinulla on näkemys siitä, millaisia he ovat, on sinun yllättävän helppo myös tietää, mitä he vastaisivat sinulle, jos vaikka kysyt jotain. Tämä on ihana ajatusleikki, joka voi auttaa sua uskomaan itseesi tai vaikka inspiroitumaan vahvemmin.

Jos sinulla on jokin podcast tai muuta kuunneltavaa, josta saat voimaa ja mielesi käännettyä positiivisen puolelle, kuuntele niitä. Itse kuuntelen yleensä jotain, joka saa mut innostumaan ja näkemään maailman ihanana paikkana, jos tuntuu, että oma positiivinen energia meinaa kadota.

Yllättävää kyllä (tai sitten ei), mutta mun itseni on paljon helpompi keskittyä tekemiseen, kun mieliala on hyvä. Monesti myös inspiraatio on korkealla, kun mieli on positiivinen. Ja monesti saan helpoiten onnistumisia aikaan, kun olen positiivisella tuulella ja tästä alkaakin kiva positiivinen oravanpyörä. Positiivinen asenne antaa voimaa ja energiaa tekemiseen.

Ystävillä on siis yllättävän vahva vaikutus sun asenteeseesi. Siksi onkin tärkeää ympäröidä itsensä ihmisillä, jotka pursuavat positiivista energiaa ja tukevat sun kasvua.

Onko sulla kuitenkin tunne, että ystävien saaminen aikuisiällä on jotenkin vaikeampaa, kuin mitä muistat sen lapsena olleen?

Lapsena ystävyyssuhteiden luominen on monesti helpompaa siksi, koska huonoja kokemuksia on vähemmän ja lapsilla on yksinkertaisemmat näkemykset asioista. Me aikuiset monesti teemme asioista turhan mutkikkaita.
Lapsena ystävyyssuhteiden luominen on monesti helpompaa siksi, koska huonoja kokemuksia on vähemmän ja lapsilla on yksinkertaisemmat näkemykset asioista. Me aikuiset monesti teemme asioista turhan mutkikkaita.

Mä vahvasti uskon, että se johtuu vain siitä, että me aikuiset ollaan vaan koettu niin paljon erilaisia ihmissuhteita, että meillä on tietynlainen epävarmuus eri asioista, joka johtaa siihen, että me koetaan ystävystyminen aikuisiällä vaikeampana. Ehkä epävarmuus itsestä tai sitten epävarmuus toisen luotettavuudesta luo meille sellaisen verhon, jonka läpi vain varovasti koitamme kurkkia.

Mutta hei, älä pelkää tutustua uusiin ihmisiin, vaan mene avoimin mielin ja tutustu ihmisiin, jotka tuntuvat juuri sellaisilta, joiden kanssa tahtoisit tutustua paremmin! Sitä ei koskaan tiedä, missä sellaiseen ihmiseen törmää, joten pidä silmäsi auki ja mielesi avoimena! Ja muista, että positiivinen asenne tuo helpommin positiivisia ihmisiä ympärillesi! <3